Information angående verksamhet på Scandinavian Raceway, Anderstorp!

Anderstorp Racing Club har sedan lång tid tillbaka planerat att 4-6/5 köra en träningshelg för de som helgen efter ska köra SM-premiären i Roadracing. Det är i dagsläget 135 anmälda till dessa dagar. Parallellt med detta planerades en licenskurs för nya förare under lördagen och söndagen. 28 är anmälda till denna kurs, vilket är deras enda chans, för att tävla under SM-helgen och torsdagens endurancetävling. På onsdagskvällen 9/5 är det planerat en prova-på-kväll för barn och ungdomar där det sedan länge varit fulltecknat varför ännu en kväll var planerad till veckan efter. På torsdagen den 10:e är det planerat att säsongspremiären för Svenska Endurance Cupen skall ha sin årspremiär med över 50 team anmälda.

Helgen efter är det planerat att köra årets första deltävling i Nordic Time Attack för bil.

Länsstyrelsens beslut får till följd att helgens planerade träningshelg måste ställas in. Licenskursen kommer genomföras som planerat men med speciella motorcyklar som endast används i utbildningssyfte med låg effekt och minimalt buller.

När det gäller Endurancetävling, träning inför SM återkommer vi inom kort med mer information när Mark och Miljödomstolen meddelat beslut angående begäran om inhibering av Länsstyrelsens beslut. Tidigast måndag 7:e maj kommer besked om detta.

.